Pis pis pis..

Så gik det galt for Hr. Mikkelsen. Vi havde planlagt at vi ville tage en lang sejlads, og ville derfor gøre båden klar. Dette inkluderer blandt andet at fylde tanken med brændstof. Vi har 8 stk ekstra dunke a 20 liter med på båden.

4 stk dunke i hver side.

Jeg overser at den ene dunk ikke er diesel, men den er derimod en udefinerbar væske (måske kølervæske), som har været på båden da vi købte den. Den skulle have været sat af der hjemme, men jeg må have byttet rundt på dem. Så da motoren skulle startes gik der 30 sekunder før fejlen meldte sig. En høj alarm og et display som skrev “fuel”…pis pis pis.

Det viser sig at det ikke er en væske som bundfælder sig, men den nærmest skummede dieselen op, så alle 200 liter diesel var ødelagt.

Rensning af hele brændstofsystemet.

Problemet var at vi lå i Brunsbüttel da det skete, og der er ikke mange faciliteter der. Så jeg ville rigtig gerne have sejlet båden til Cuxhaven, inden jeg splittede det hele ad.

I slusen mod Cuxhaven.

Så der blev lavet en nødtørftigt løsning, hvor der kom nye filter på, men motoren fik brændstof fra en reservedunk (men ren diesel).

Elben er ikke at spøge med, og vinden var tiltagende. Min frygt var at motoren ville komme til at suge luft fra den lille dunk, hvis båden gyngende for meget. Så jeg sørgede for at den på hele turen var fyldt op.

De er ikke til at spøge med.

Vi havde strømmen med os, men vinden i mod os, hvilket giver stejle bølger, hvilket får båden til at hoppe og danse. Så inden vi sejlede ud fik jeg kontakt med en anden båd, og de ville gerne hjælpe os hvis noget gik galt på turen.

16sm sejlet med nerver på.

Vi kom dog sikkert til Cuxhaven, hvor der blev smidt 200 liter diesel ud, og brændstofsystemet blev renset.

Hel tømt og ren tank.

Så nu venter vi bare på et vejr vindue, så vi igen kan bevæge os længere syd over.

Men motoren virker, der er rengjort og alle er glade (selvom jeg har røde ører).

Lidt fra gåturen i dag.

3 thoughts on “Pis pis pis..

  1. Godt I fik løst problemet. Selvom det kostede røde øre og 200 liter diesel.
    Fortsat god tur. ⛵️

    1. Tak Ivan, vi gør hvad vi kan for at turen bliver god tur. Vi venter lige på lidt god vind i den rigtige retning. Hils omkring dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.