Så kom vi afsted.

Så kom vi afsted fra Cuxhaven, efter lang ventetid på at vinden ville lægge sig. Den lagde sig dog så meget at det kun var en smule vind i starten, og resten af turen var den helt væk.

Vindstille og afslapning.

Vi fik heldigvis et godt skub ud af Elben, da vi havde med strøm, så vi nåede en hastighed over længere tid på 9,5-10 knob!

10,1 knob!

Det blev til 31 timer for motor, dør vi ramte Amsterdam….ca. 215 sømil. Da vi kom tæt på land steg dem meget, vandet havde holdt temperaturen på 23-24 grader, men vi blev ramt af 34-35 grader da vi sejlede ind mod Amsterdam.

Slusen som adskiller havet fra Nordsø kanalen.
På vej ud fra slusen.
Turen fra Cuxhaven til Amsterdam.

Kanalen mod Amsterdam er ganske fin at sejle i, den har en fin brede, og er rigelig dyb. Man skal dog vide at flodpramme og andet godtfolk sejler med hovedet under armen, og selv store pramme kan finde på at krydse ind foran, hvis de lige mener at de kan nå det. Vi var ved at være noget trætte da vi kom ind til Amsterdam, men vi fik lidt overskud igen, da vi fik plads i den fineste lille marina, lige overfor hovedbanegården.

En af de små hyggelige kanaler.

Amsterdam har meget at byde på, hvis man er til byferie, så er Amsterdam er oplagt sted at tage hen. Fine kanal systemer, gamle bygninger, byliv, og en fin duft af pot de fleste steder. Trods det er en skøn by, så trænger vi alle til at komme lidt væk fra støj og larm, og glæder os derfor til at der begynder at komme nogen fine steder hvor vi kan ligge for anker.

Velfortjent øl…

Vi ligger i havn med flere danske både, de skal også mod Caribien, så dem forventer vi at se mere til på turen. Vi har mødtes lidt med en familie, hvor de er tre børn og to voksne. Alfred nyder at der er andre børn, og de leger og holder filmaften.

Muse museum.

Alt i alt kan Amsterdam godt anbefales, vi kunne godt bruge mere tid her en anden gang. Bertrams bus som han skulle hjem med, blev aflyst, hvilket gav et mareridt af timer, hvor vi ledte efter en anden mulighed for at han kunne komme hjem. Det var næsten umuligt, og vi endte også med at han først kunne komme hjem 2 dage senere end planlagt. Og puha vi kommer til at savne ham, jeg har aldrig været væk fra ham så længe før. Han påmønstre først igen ca midt oktober….snøft.

Bertram tegnede under natsejladsen.

Vi satser på at smutte et lille stykke ned af kysten en af de kommende dage, men vi tør ikke love det, da vejret pt. er noget omskifteligt.

Solnedgang.

Leave a Reply

Your email address will not be published.