Gynge gange…

Så gik turen fra Den Haag til Zeebrugge (Belgien). Vi havde dog ikke på forhånd tænkt på den havn, men havde aftalt at vi sejlede den distance vi havde lyst til, og så fandt en havn.

Der syes Belgisk flag.

Da vi ikke i første omgang havde regnet med at skulle omkring Belgien havde vi ikke et Belgisk gæsteflag. Så er der ikke andet at gøre end at halvere det tyske gæsteflag, sy den anden halvdel sammen og vende det modsat af det tyske.

Spilerstagen sat for at holde sejlet ude.

Vi sejlede fra Den Haag kl 06.15, og blev mødt af ret store dønninger, sikkert fra noget storm længere væk. Vinden passende fint, men det kunne være svært at holde vinden i sejlet, da båden rullede enormt meget. Så vi satte spilerstage for at “tvinge” sejlet ud, så det ikke slå så meget. Det gik super fint i 30-35 sømil for sejl, så lagde vinden sig så meget at vi i de dønninger ikke ville kunne sejle uden at blive vanvittige af at høre på et sejl så slå og blafrede hele tiden. Kathrine & Alfred var lidt søsyge (ingen opkast), og jeg skulle selv lige skynde mig at få lidt morgenmad, ellers havde jeg nok også været lidt ramt.

Hollandsk sejlskib.

Da vi sejlede forbi Rotterdam var trafikken tæt, en del skibe lå på “reden” (for anker i venteposition til at komme i havn). Som fotoet viser er der plastret til med skibe på vores kortplotter (alle de grønne figurer).

“Reden Rotterdam.

Zeebrugge er ikke noget at råbe hurra for, i hvert fald ikke som sejler. Det var lidt som en spøgelse havn, hvor alt det omkringliggende var ferieboligerne, som var tomme. Tilgengæld var det så en havn med en spændende indsejlingen! Vi havde ingen gang dårligt vejr, kun lidt gammel sø, og trods det var det en indsejling som var meget urolig, og strømmen hjalp slet ikke på det. Herudover er det en havn med meget skibstrafik ud og ind.

Tidligere fyrskib, nu museums skib.

Trods en lidt kedelig havn, fik vi hygget lidt med vores danske venner. Alfred nyder når der kommer lidt børn han kan lege med.

Lærke & Dicte (Bemærk baggrunden).

Zeebrugge ville vi gerne fra hurtigt, så vi tog kun én overnatning, og smuttede om eftermiddagen dagen efter vi ankom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.