Dyr omgang…

Lige en kort update, skal nok få skrevet lidt om vores tur her til La Rochelle, hvor vi er pt.

5100 pladser til både!

Vi har på hele turen bøvlet lidt med vores ror. Det har kørt stramt, men de sidste sejladser har det været helt galt. Vi blev enige om at hvis vi skulle have noget lavet, så skulle vi ind i en stor havn, hvor der var mange muligheder. Det blev La Rochelle, her er alt i bådudstyrs butikker og reparations muligheder.

Arjuna på land.

Ydermere sejlede vi gennem et tordenvejr, hvilket gjorde at vores AIS gik i stykker (AIS er et system som viser andre både på vores kortplotter, og også viser os på deres skærm). Det er ikke alle som har AIS, men næsten alle handelsskibe har det, og en stor del af lystsejlere. Så for os er det en kæmpe hjælp og sikkerhed i at have AIS, så den skulle vi have fixet. Der er garanti på den, men Raymarine (forhandleren), har på ingen måde været behjælpelige, bevares de sagde den gik under garantien, men at Raymarine først kunne levere en i november! Jeg fandt selv en i Danmark, men de kunne ikke finde ud af at få den afviklet med forhandleren som havde den. Så jeg måtte købe en ny, og så må vi tage slagsmålet senere. Den er forhåbentlig på vej med posten nu. Pris 6400kr.

Tordenvejr omkring os, set på vores radar.

Fandt en reparatør som kunne lave roret, så skulle vi bare have båden op, det koster 3800kr….pr. løft! Så 7600kr for at få båden op og i…og så skal der tillægges timeløn for reparationen 68€ pr. time.

Roret taget af.

Men som om det ikke skulle være nok, så er vores autopilot også brænd af, vi tænker at den var træt og mæt af dage, den er nok 20 år gammel. Men sage er at en ny koster ualmindelig mange penge, vi er så “heldige” at vores båd er forholdsvis tung, hvilket kræver en stærk autopilot. Og store modeller koster! Så køb af autopilot, altså kun computer, display, og kompas. Der er ikke motor med til at trække roret frem og tilbage, men den virker heldigvis endnu. Pris 22500kr!

Raymarine ACU-400 (Autopilot).

Prikken over i’et er at vi så ikke rigtig kan være på båden når der arbejdes på den, så der er lige dømt hotel til 900kr pr. dag.

La Rochelle aquarium.

Heldigvis hygger vi os i hinandens selskab, men bestemt også i Clandira’s (Dansk båd) selskab. Og håber snart at vi kan komme videre mod Spanien.

One thought on “Dyr omgang…

  1. Vi hygger os også rigtig meget i jeres selskab og håber I snart er færdige med båden, så I kan komme med videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.